Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – krivično djelo

U skladu s odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH donio je obavezujuće uputstvo o reorganizaciji rada ove pravosudne institucije za vrijeme epidemije coronavirusa (COVID-19).

Nakon što su, analagno odluci Osnovnog suda Distrikta o odlaganju ročišta, odložena ranije zakazana ispitivanja osumnjičenih, saslušanja svjedoka i druge radnje koje uključuju dolazak stranaka u prostorije Tužilaštva, glavni tužilac reducirao je prisustvo zaposlenih na radnim mjestima. Tako će se poslovi iz nadležnosti Tužilaštva dalje vršiti u okviru dežurstva za koje su zaduženi dežurni tužilac i neophodan broj administrativnih radnika u izmijenjenom radnom vremenu od 08:00. do 13:30 sati.

Tužilaštvo poziva građane na striktno poštivanje odluka nadležnih organa u BiH donesenih u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa COVID-19 i još jednom podsjeća da je nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do jedne godine.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime