Navijači Crvene zvezde organizuju dobrotvornu veče za obnovu manastira u Prizrenu

Udruženje navijača Crvena zvezda Brčko organizovaće dobrotvornu veče za obnovu zadužbine cara Dušana – manastira Svetih Arhangela u Prizrenu, 27. februara u kulturno administrativnom centru „Patrijarh srpski Pavle“ u Brčkom.

Najavljujući ovaj događaj, na konferenciji za novinare organizovanoj ovim povodom, Pero Rikanović, sekretar Udruženja je rekao da ulaznice za dobrotvornu veče koštaju deset maraka i mogu se nabaviti u prostorijama Udruženja od srijede 12. februara, kao i tokom same dobrotvorne večeri kada svoje dobrotvorne priloge mogu priložiti svi oni koji to žele.

Dobrotvornoj večeri prisustvovaće iguman manastira Arhimandrit Mihailo Tošić, vladika zvorničko-tuzlanski Fotije i gosti iz Fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Beograda.

Dejan Šakotić, član Skupštine Udrženja kaže da je inicijator dobrotvorne večeri za pomoć u obnovi manastira u Prizrenu sveštenik Predrag Ćirković iz Brčkog.

„U kulturno – umjetničkom programu koji pripremamo učestvovaće uglavnom udruženja i djeca iz Brčkog: Vizantijski hor iz Brčkog, guslar Ognjen Okilj i osnovci koji su pripremili dramsko recitatorski program, a biće prikazan i kraći dokumentarni film o nastajanju i stradanju manastira na Kosovu“, naveo je Šakotić

Udruženje navijača Crvena zvezda je osnovano u novembru 2018. godine i do sada je imalo više humanitarnih aktivnosti od podjele paketića za djecu, pečenica za Božić, pojedinačnih humanitarnih akcija za bolesne sugrađane, a u narednom periodu planiraju organizovati i akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

U Udruženju je do sada učlanjeno oko 150 navijača, a preko njih se u fudbalski klub Crvena zvezda učlanilo više od 300 članova.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime