spot_img
spot_img

Настава у Брчко дистрикту продужена за једну седмицу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Надлежни тренутно стање у брчанским основним и средњим школама, везано за пандемију, оцјењују позитивним јер је једно вријеме због великог броја изолација ученика и предавача било упитно и само одржавање наставе.

Шеф Владиног Одјељења за образовање Зоран Булатовић појаснио је да је настава у основним и средњим школама, за девете разреде основних школа требала бити завршена 11. јуна, а за остале ученике основних и средњих школа који не похађају завршне разреде, настава је требала бити завршена 18. јуна.

Он је додао да је с обзиром на претходни период кад је због пандемије изгубљен велики дио наставних часова, план да се настава продужи за једну седмицу, тако да би школска 2020/21. година за девете разреде била окончана 18. јуна, а за све остале ученике 25. јуна.

План уписа у средње школе траје од 28. до 30. јуна.

Булатовић је назначио да има ученика који завршавају девети разред ОШ који своје школовање неће даље наставити у Брчком, као и ученика који ће у наш град доћи из сусједних и других општина да би уписали неку од четири средње школе у Брчком.

“Уважавајући чињеницу да је претходна школска година била оптерећена вирусом корона и свим другим пропратним појавама које су се одражавале на наставни процес, те да су још увијек ученици старијих разреда у школама са заштитиним маскама, ми дајемо све од себе да што квалитетније приведемо крају школску годину свјесни да та реализација плана неће бити у цјелости испуњена, али и с надом да ће нове школске године епидемиолошка ситација бити много повољнија”, казао је Булатовић.

“С друге стране, у законске оквире увешћемо и наставу на даљину и на тај начин, уколико буде потребе превазилазити будуће проблеме којих буде, а ја се надам да их неће бити”, закључио је Булатовић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img