Настава у Брчко дистрикту почиње у сриједу

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ данас је на сједници донио одлуку да настава у основним и средњим школама у Дистрикту почиње у сриједу, 18. 11. 2020. године.

Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Сенад Османовић казао је да ће ученици у средњим школама имати наставу наизмјенично по пола одјељења недјељно, док ће настава у основним школама бити непромијењена.

- Реклама -

„Средњошколци ће да иду наизмјенично, односно пола одјељења једну недјељу, а друга половина наредну недјељу. Када су у питању основци, они ће ићи као и до сада, тј. по већ утврђеном протоколу из претходног периода. Такође, сви часови који се не одрже требало би да буду надокнађени у зависности од ситуације са пандемијом. Надам се да неће више бити погоршања епидемиолошког стања и да ће се школска година успјешно привести крају“, казао је Османовић напомињући да је у току и дезинфекција школа.

Према његовим ријечима Одјељење за образовање припрема и законске регулативе, измјене Закона о основном и средњем образовању које ће се односити на онлајн наставу.

„То је на сједници Владе отворено још прије петнаест дана и чекамо сједницу“, казао је Османовић.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime