Nastava u Brčko distriktu počinje u srijedu

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH danas je na sjednici donio odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama u Distriktu počinje u srijedu, 18. 11. 2020. godine.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će učenici u srednjim školama imati nastavu naizmjenično po pola odjeljenja nedjeljno, dok će nastava u osnovnim školama biti nepromijenjena.

„Srednjoškolci će da idu naizmjenično, odnosno pola odjeljenja jednu nedjelju, a druga polovina narednu nedjelju. Kada su u pitanju osnovci, oni će ići kao i do sada, tj. po već utvrđenom protokolu iz prethodnog perioda. Takođe, svi časovi koji se ne održe trebalo bi da budu nadoknađeni u zavisnosti od situacije sa pandemijom. Nadam se da neće više biti pogoršanja epidemiološkog stanja i da će se školska godina uspješno privesti kraju“, kazao je Osmanović napominjući da je u toku i dezinfekcija škola.

Prema njegovim riječima Odjeljenje za obrazovanje priprema i zakonske regulative, izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koje će se odnositi na onlajn nastavu.

„To je na sjednici Vlade otvoreno još prije petnaest dana i čekamo sjednicu“, kazao je Osmanović.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime