spot_img
spot_img

Настава у брчанским основним и средњим школама од уторка 17. новембра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за образовање брчанске Владе осигурало је потребне количине заштитне опреме и дезинфекционих средстава, како би идуће седмице, односно у уторак 17. новембра, наставни процес у учиницама свих основних и средњих школа Дистрикта, посље петнаест дана обуставе, поново био покренут.

“Вјерујем да ће настава почети јер за то има потребе. Тренутно је, од седам до осам наставника, у изолацији због пандемије и вјерујем да просвјетни радници могу, уз придржавање свих мјера, квалитетно одрађивати свој посао”, рекао је шеф Одјељења за образовање брчанске Владе, Сенад Османовић.

Османовић није за увођење онлајн наставе јер, као прво, ни наставници ни ученици нису опремљени довољно квалитетним рачунарима, а осим тога ни ефекат саме наставе није на очекиваном односно потребном нивоу.

“Онлајн настава је нужно зло, а да би њен квалитет био подигнут на виши ниво, одјељење је начинило план који укључује набавку око 1.000 квалитетних рачунара за наставно особље, те бар таблете за социјално најугроженије основце. Према предвиђањима, речено би захтијевало, издвајање из буџета око два милиона марака”, рекао је Османовић.

Имајући све наведено у виду, у ресорном одјељењу брчанске Владе, само у “крајњој нужди” ће одобритии онлајн наставу, јер наглашавају да њено извођење представља и велико оптерећење за родитеље, посебно ученика основних школа.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img