Nakon odmora, sjednica Skupštine u srijedu

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su danas dnevni red 53. redovne sjednice Skupštine i zakazali je za srijedu 11. septembra 2019. godine, nakon završetka 51. i 52. redovne sjednice.

– Imamo vrlo obiman dnevni red od trideset sedam (37) tačaka, od kojih najveći dio čine predlozi odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH za izgradnju puteva, ulica i infrastrukturnih objekata. Najzanimljivija tačka dnevnog reda vjerovatno će biti Zakon o radu koji je bio na širokoj javnoj raspravi i cijenim da ćemo u drugom čitanju, kroz kvalitetne predloge doći do dobrog zakona kojim će biti zadovoljni svi socijalni partneri u ovoj lokalnoj zajednici – rekao je nakon pripremnog sastanka Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Distrikta.

Na dnevnom redu je i Zakon o preuzimanju dioničarskih društava, u prvom čitanju kao i Nacrt zakona o poslovnim zonama. Pred poslanicima će se naći i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja institucija i javnih preduzeća kao i nekoliko informacija među kojima i informacija o problemima sa javnim nabavkama.

– Vlada Distrikta, javna preduzeća i ustanove već izvjesno vrijeme ukazuju na problem usiljenih žalbi od jedne firme na tendersku dokumentaciju i moramo u Skupštini sagledati situaciju u kojoj smo se našli da vidimo kakvi su predlozi Vlade i kako ostvariti komunikaciju s Kancelarijom za žalbe kako bi se ova očigledna zloupotreba onemogućila i otvorio proces tenderisanja važnih infrastrukturnih projekata u Distriktu – rekao je predsjednik Kadrić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime