spot_img
spot_img

Најављен 19. међународни тениски турнир „Брчко Опен 2023“

spot_img
spot_img

Поводом одржавања 19. међународног тениског турнира „Брчко Опен 2023“ на спортском центру „Прохема“, чији је главни покровитељ Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, данас је почетак овог традиционалног турнира најавио градоначелник Зијад Нишић.

„Брчко се, уз ентузијазам овог клуба, налази на свјетској мапи тениса, тако да је ово један врло важан спортски догађај на коме млади тенисери добијају и АТP бодове којима се рангирају на свјетској ранг-листи и то је њима већа мотивација него што је наградни фонд за овај тениски турнир. Тенис је спорт који доноси највише бенефита за здравље, то је један од два најздравија спорта према оцјени стручњака и ми као Влада ћемо континуирано подржавати овакве догађаје“, изјавио је градоначелник Нишић.

„Овај турнир се у Брчком одржава по 19. пут и морам да нагласим да је ово најстарији турнир у БиХ из ове серије. У нашем граду ће боравити око 400 тенисера, њихових родитеља и пратилаца. Ове године у организацији турнира помажу нам наши дугогодишњи спонзори, међу којима је главни покровитељ Влада Брчко дистрикта БиХ, Пододјељење за привредни развој, спорт и културу и Канцеларија градоначелника. Морам да нагласим да ове године 30 земаља узима учешће на турниру и да смо у рангу многих великих градова као што су Рим, Букурешт, Адис Абеба, Анталија“, истакао је директор турнира Томислав Ђокић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img