spot_img
spot_img

Набављена два нова специјална возила за превоз ђака са посебним потребама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је са шефом Одјељења за образовање Сенадом Османовићем и шефицом Пододјељења за предшколско и основно образовање Маром Маткић посјетио Црвени крст/криж Брчко дистрикта БиХ и присуствовао примопредаји два специјална возила која су спремна за почетак нове школске године, а користиће се за превоз ђака са посебним потребама. Возила су финансирана из буџета Брчко дистрикта БиХ.

„Ова активност је започета прије годину дана и успјели смо брзо доћи до реализације. Два специјална возила укупне вриједности око 100.000 КМ за потребе Владе Брчко дистрикта БиХ набавио је Црвени крст који својим радом показује да је ријеч о веома одговорној организацији. Сигуран сам да ће ово унаприједити квалитет наставе, посебно за осјетљиве групе у нашем школству. Нама у Влади преостаје да у сарадњи са Црвеним крстом радимо и даље на оваквим и сличним пројектима и да порадимо мало више на томе како бисмо обезбиједили квалитетније услове за живот и евентуално ангажман лица са посебним потребама која заврше школски процес“, казао је Милић.

Сенад Османовић, шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ, рекао је да ће возила бити један искорак ка стварању бољих услова за дјецу са посебним потребама.

„У посебном одјељењу Треће основне школе ми имамо четрнаест ученика са посебним потребама. Када је ријеч о инклузивној настави сваки дан радимо на њеном побољшању. Пратимо европске трендове, улажемо у наставни кадар и пружамо све оно што се може учинити за малишане како би се сутра што више оспособили за самосталан живот“, казао је Османовић.

Осим набавке специјалних возила, Црвени крст приводи крају и друге пројекте који ће унаприједити квалитет образовања у Брчком.

Денис Шехановић, секретар Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ, истакао је да су приведене крају и активности на пројекту који се односи на ужине за дјецу социјалних категорија као и на пројекту допуњавања орманића санитетским материјалом у основним и средњим школама и обдаништима.

„Ријеч је о активности која се односи на ужину за ученике, односно дјецу социјалних категорија. Ове године имамо и суфинансирање Владе Брчко дистрикта БиХ у износу од 10.000 КМ што ће за дупло повећати број ужина. Такође, ту је и пројекат који смо започели још 2015. године путем Одјељења за јавну безбједност, а односи се на орманиће прве помоћи који су постављени у основним и средњим школама као и обдаништима. Вршићемо редовно допуњавање орманића санитетским материјалом“, казао је Шехановић.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img