Na šta su se zakleli novi šefovi odjeljenja u Vladi Brčko distrikta

Članovi Vlade Brčko distrikta danas su položili svečanu zakletvu.

Brčko tako i zvanično ima novu Vladu, a u njoj je zanimljiva kombinacija starih, dobro poznatih kadrova i nekih novih lica.

Zanimljivo je primjetiti da je među novoimenovanim šefovima samo jedna pripadnica ljepšeg pola – Ljubica Ilić, koja je postavljena za šefa Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

Novi sastav Vlade takođe nam donosi i najmlađeg šefa jednog odjeljenja. Tridesedjednogodišnji Bogdan Bratić vodiće Odjeljenje za javnu bezbjednost.

Zakletvu danas nije položio Anto Domić, koji je iz opravdanih razloga odsustvovao, pa će zakletvu položiti na sledećoj sjednici Skupštine koja je zakazana za naredni četvrtak.

Čitaocima će možda biti zanimljivo i da saznaju na šta su se tačno zakleli novi čelni ljudi Brčko distrikta, zato vam donosimo pun tekst danas položene zakletve:

“Svečano se zaklinjem i izjavljujem da ću savjesno obavljati dužnosti koje su mi povjerene i da ću se pridržavati Ustava i zakona Bosne i Hercegovine, odluka Arbitražnog tribunala za Brčko, Statuta i zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i da ću štititi interese Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i jednakost i slobode svih građana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.”

O tome kako će ovu zakletvu poštovati sudiće građani Brčkog u narednom periodu.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime