spot_img
spot_img

На Фицибајеру одржан Street art festival

spot_img
spot_img

У склопу пројекта „Young Change Makers“ , млади из Брчког и Завидовића су имали задатак осмислити те имплементирати пројекат у својој локалној заједници. Назив пројекта који су млади одлучили имплементирати у своје заједнице је „Street art festival“ који је главни циљ пружање прилике младима да се искажу у умјетности.

Први дио пројекта се се одвијао у Брчком у суботу 22.10.2022.године када су млади из Завидовића дошли и за почетак заједно са организаторима у Брчком обишли значајна обиљежја града.

Дан се састојао од мноштва активности које су се одржавале на излетишту Фицибајер, те цртања графита на Савском шеталишту. У пројекту је учешће имала дјечија организација „Маштаоница“ довођењем својих чланова те су и наши најмлађи имали прилику сликати на платнима као и цртање на папиру гдје су осликавали тијела означавајући органе па на тај начин и научили нешто ново. Њихови коначни радови су уљепшали наш Фицибајер, а на крају фестивала су имали прилику понијети своје радове кући што је њима донијело посебну радост.

Поред наших најмлађих, учешће у фестивалу су имали и они старији од којих су неки сликали на платнима, а други учествовали у радионици цртања графита у водству професионалца. Уз све активности млади су посебно били одушевљени штандом с палачинкама, а нарочито дјечица.

Активности су се закључиле у 17 часова када су сви заједно отишли до Савског шеталишта гдје је неколико младих момака и већ поменути професионални цртач цртао графит који је наш поклон граду као трајни украс за наш град.

Сумирајући све утиске, са сигурношћу можемо рећи да је пројекат прошао врло успјешно и да смо постигли наш циљ буђења младих у умјетности Активности дио пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у Босни и Херцеговини“ којег финансијски подржава Влада Уједињеног Краљевства, а имплементира Међународна организација за миграције.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img