Momci iz Atosa plivaju Savom i na “debelom” minusu

Snijeg i temperature ispod nule mnogi ne podnose najbolje. Većina rijetko izlazi iz toplih prostorija, a i ako mora to učiniti izlazak prati potpuna “zimska oprema”. Ipak, ima i onih kojima hladnoća ne smeta, pa im nije problem ni zaplivati u hladnoj Savi.

Ko bi drugi u Brčkom to radio do članova Plivačkog ekstremnog kluba Atos. Njihov redovni trening i podrazumijeva plivanje u Savi, bez obzira na uslove i temperaturu.

- Reklama -

“Mi nismo došli ovdje da se žalimo i kukamo. Prilagodili smo se onome što imamo. Plivamo, održavamo formu koliko toliko u ovim zimskim uslovima. Tu je prije svega u pitanju naše zdravlje, a onda entuzijazam i adrenalin” rekao je za BDC Televiziju Draško Đurić, predsjednik PEK “Atos Sava”.

Ovi momci treniraju skoro svaki dan, a vikendom čak i u većem broju.

“Već par godina mi to radimo. Prošle godine je bilo hladnije nego sada. Sam taj čin plivanja je prije svega iz zdravstvenih razloga, radimo to godinama i osjećamo se dobro. Kada uđete u hladnu vodu imate osjećaj hladnoće, poslije osjećate mir a kada izađete napolje iz vode krv vam se vraća u određene dijelove. Poslije 15 minuta osjećaj je fantastičan” rekao je Aleksandar Tutić, član PEK “Atos Sava”.

Atos i ove godine ima u planu organizovati školu plivanja, u saradnji sa RSK Nemo, ali i obuku za spasioce na otvorenim vodama i ronioce. Plivački maraton Vučilovac- Brčko, koji je prošle godine prvi puta organizovan, planiran je i ove godine.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime