spot_img

Момци из Атоса пливају Савом и на “дебелом” минусу

Published:

Снијег и температуре испод нуле многи не подносе најбоље. Већина ријетко излази из топлих просторија, а и ако мора то учинити излазак прати потпуна “зимска опрема”. Ипак, има и оних којима хладноћа не смета, па им није проблем ни запливати у хладној Сави.

Ко би други у Брчком то радио до чланова Пливачког екстремног клуба Атос. Њихов редовни тренинг и подразумијева пливање у Сави, без обзира на услове и температуру.

“Ми нисмо дошли овдје да се жалимо и кукамо. Прилагодили смо се ономе што имамо. Пливамо, одржавамо форму колико толико у овим зимским условима. Ту је прије свега у питању наше здравље, а онда ентузијазам и адреналин” рекао је за БДЦ Телевизију Драшко Ђурић, предсједник ПЕК “Атос Сава”.

Ови момци тренирају скоро сваки дан, а викендом чак и у већем броју.

“Већ пар година ми то радимо. Прошле године је било хладније него сада. Сам тај чин пливања је прије свега из здравствених разлога, радимо то годинама и осјећамо се добро. Када уђете у хладну воду имате осјећај хладноће, послије осјећате мир а када изађете напоље из воде крв вам се враћа у одређене дијелове. Послије 15 минута осјећај је фантастичан” рекао је Александар Тутић, члан ПЕК “Атос Сава”.

Атос и ове године има у плану организовати школу пливања, у сарадњи са РСК Немо, али и обуку за спасиоце на отвореним водама и рониоце. Пливачки маратон Вучиловац- Брчко, који је прошле године први пута организован, планиран је и ове године.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img