Moguće korekcije Zakona o fiskalizaciji u Distriktu

Gotovo svi zastupnici u brčanskom Parlamentu, tokom današnjeg prijepodnevnog dijela zasjedanja, učestvovali su u raspravi koja je imala za cilj utvrditi stepen provedbe procesa fiskalizacije na područiju Distrikta, a po osnovu usvojenog zakona koji je ovdašnja skupština izglasala u oktobru mjesecu prošle godine.

Stavovi su se kretali od toga da su usvojena zakonska riješenja nedovoljno kvalitetna, do toga da se, inače, proces fiskalizacije u nekim segmentima u ovom trenutku uopšte ne može provoditi.

„Direkcija za finansije, koja je zadužena za implementaciju zakona, isti je već počela provoditi. Imajući u vidu objektivne okolnosti, još uvjek neće biti represivnih mjera prema obveznicima zakona, a sve izrečene primjedbe spremni smo i kroz podzakonska akta ugraditi u cijeli proces“, rekao je direktor Poreske uprave Miodrag Trifković.

Direkcija bi, kako je istaknuto, sve eventualne korekcije zakona, sublimirala u novu informaciju parlamentu, i to najdalje u roku od trideset dana, nakon čega bi ih skupština mogla ugraditi i u sam zakon, te ga tako praktično poboljšati.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime