Mlađani Đokić osvojio “Brčko open”

Filip Đokić, član teniskog kluba “SOL”, osvojio je prvo mjesto na turniru 2. kategorije odigranom 27. i 28. jula na terenima TK “PROHEMA” Brčko, koji je i bio organizator ove smotre teniskih nada do 10 godina .

Tokom dvodnevnog nadmetanja sa vršnjacima iz više klubova iz BiH ovaj talentovani dječak u pet mečeva izgubio je tek 4 gema.

- Reklama -

Igrajući u grupi, Đokić je u subotu u prvom meču sa 5:0 slavio je protiv Alekse Ešpeka iz bijeljinskog SPIN-a, Istim rezultatom savladao je i sugrađanina Danila Grahovca, člana PROHEME.

U trećem meču prvog dana turnira iz kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine u igri za plasman sa 7:0 savladao je Edina Islamagića iz TK GEM iz Sarajeva.

U nedjelju je u polufinalnom susretu sa 7:1 ispratio u Tuzlu Adila Džinđovskog,člana TK „Zmaj“, da bi u borbi za pobjedničke počasti „BRČKO OPENA“ sa 7:3 u gemovima bio uspješniji od Mahira Butkovića iz tuzlanske Slobode.

Nakon dva dana ozbiljnih mečeva tokom kojih su mladi teniseri pokazali zavidno tenisko umijeće, drugo mjesto pripalo je Butkoviću, treće, Džinđovskom, a 4. Islamagiću.

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime