Mještani MZ 4. juli traže pod hitno postavljanje usporivača saobraćaja i iscrtavanje horizontalne signalizacije - nula49.com
spot_img
spot_img

Mještani MZ 4. juli traže pod hitno postavljanje usporivača saobraćaja i iscrtavanje horizontalne signalizacije

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Upravni odbor mjesne zajednice 4. juli zahtjeva što prije izgradnju usporivača saobraćaja, kako bi se regulisao promet u ovom dijelu Brčko Distrikta.

U posljednjih nekoliko godina zbog neprilagođene brzine nesavjesnih vozača automobila zabilježeno je nekoliko saobraćajnih nesreća zbog čega je dolazilo i do oštećenja privatne imovine mještana mjesne zajednice 4. juli.

„Naša mjesna zajednica broji oko 4.500 građana, te je prijeko potrebno da se ovi dugogodišnji problemi sa brzom vožnjom riješe, jer su naši sugrađani ugroženi. U posljednje dvije godine zabilježeno je preko šest saobraćajnih nesreća i uprkos našem apelu koju godinama upućujemo nadležnim institucijama da riješe ovaj problem, on ostaje još uvijek neriješen i trenutno je najveći problem naših sugrađana“, rekao je Ferid Mujdanović, predsjednik mjesne zajednice.

Predsjednik Upravnog odbora mjesne zajednice Bajro Crnogorčević, kaže da još uvijek čekaju na izgradnju adekvatnog dječijeg igrališta, kako bi bi najmlađi stanovnici ove mjesne zajednice imali optimalni prostor za provođenje slobodnih aktivnosti. Prema njegovim riječima na ovaj način djeca bi bila manje ugrožena jer bi fizičke i druge aktivnosti provodili u parku ili igralištu.

Upravni odbor mjesne zajednice 4. juli tokom ove sedmice održat će Skupštinu na kojoj će sa mještanima razgovarati o trenutnim infrastrukturnim projektima, problemima i narednim koracima koji vode ka njihovom rješavanju i poboljšanju uslova za život svih građana na ovom dijelu Distrikta.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img