spot_img
spot_img

Miran vikend u Brčkom, zabilježeno drsko ponašanje

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka vam, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije bilo zabilježenih krivičnih djela.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježen je samo jedan događaj narušavanja javnog reda i mira, i to dana 12.08.2023. godine kada je u 12.18 sati jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 13 vozača i vozila. Od toga osam vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog koji je upravljao vozilom a da u vozačkoj dozvoli nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, jednog jer je upravljao vozilom bez potvrde o poznavanju propisa i jednog jer je upravljao vozilom uz nepropisno smješten teret.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img