Milić: Zahvalnost službama koje rade i u vrijeme epidemije

Gradonačelnik i šef Kriznog štaba Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je danas da su svi građani distrikta podnijeli ogroman teret u dosadašnjem provođenju mjera na suzbijanju širenja virusa korona.

– Jedni su u obavezi da se pridržavaju mjera i naredbi Štaba, a drugi su aktivno radili i rade na realizaciji brojnih aktivnosti, rizikujući i vlastito zdravlje, kao što su medicinski radnici, policija, inspektori, javna bezbjednost, Crveni krst i brojni pojedinci. Svi zaslužuju našu veliku zahvalnost. Kad se izborimo sa epidemijom, oni moraju dobiti odgovarajuće društveno priznanje za svoj angažman – rekao je Milić Srni.

On je naglasio da se, nakon prvog paketa mjera pomoći privredi, razmatraju mogućnosti adekvatne podrške i licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, kao i neke druge mjere usmjerene na olakšavanje života svih građana Brčkog, u obimu u kom je to objektivno moguće.

– Najvažnije je da u svemu ovome ne bude politike i da nastavimo da djelujemo zajednički kao i do sada – poručio je Milić.

Brčanski gradonačelnik je ukazao da, ipak, postoje pojedinci koji bi i u ovom vremenu željeli da se bave politikom, da hvataju bolju startnu poziciju pred izbore, ali su oni, na sreću, u manjini, i za sada se, zbog moguće osude javnosti, uglavnom oglašavaju putem naručenih tekstova u pojedinim medijima.

– Biće vremena za politiku, otvoreno i bez skrivanja iza lažnih imena. Sada nam je najvažnije da se izborimo sa epidemijom, sačuvamo živote ljudi i da stanje na području Brčkog ostane pod kontrolom – rekao je Milić.

 

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime