Milić: Uskoro pomoć i za penzionere i nezaposlene

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić pozdravio je današnje usvajanje Zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica od virusa korona u Skupštini distrikta kojim se pruža podrška brčanskoj privredi s ciljem očuvanja radnih mjesta.

Milić je najavio konkretnu pomoć i za druge kategorije građana, uključujući nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

“Do kraja ove sedmice Vlada će na osnovu posebnog programa usvojiti spisak korisnika kojima će biti isplaćena neto plata od 860 KM, za šta je u budžetu distrikta izdvojeno oko 5,5 miliona KM”, izjavio je Milić Srni i dodao da će to biti prva takva realizovana odluka o podršci privredi u BiH.

On očekuje da će na istoj sjednici Vlade biti odobrena i jednokratna pomoć penzionerima, kao i subvencija najugroženijim kategorijama građana za plaćanje cijene komunalnih usluga.

Milić je precizirao da će penzioneri sa primanjima do 372 KM dobiti jednokratnu pomoć od 150 KM, dok će penzioneri sa mjesečnom penzijom od 372 do 466 KM dobiti 100 KM, a penzioneri sa primanjem od 466 KM do 915 KM ostvariće pravo na jednokratnu pomoć od 50 KM.

“Osim toga, u komunikaciji sa Zavodom za zapošljavanje i Skupštinom tražimo načine da jednokratno pomognemo i oko 15.000 lica evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje”, rekao je Milić.

On je naglasio da je urađen ogroman posao na prevenciji i suzbijanju širenja virusa korona, a da je sada vrijeme za borbu za ekonomski oporavak.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime