Milić: Što prije utvrditi okolnosti pod kojim je izgorio automobil poslanika

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić pozvao je danas policiju i Tužilaštvo distrikta da se što hitnije utvrde okolnosti pod kojima je izgorjelo vozilo poslanika Ujedinjene Srpske Uroša Vojnovića.

Ne želim da vjerujem da politički rad ili izgovorena riječ bilo kojeg poslanika mogu biti motiv za nasilje i prijetnje – rekao je Milić Srni.

On je naglasio da očekuje da će policija i Tužilaštvo, kao što su i do sada činili, brzo okončati istragu i utvrditi sve relevantne činjenice, uključujući motiv i počinioce, ukoliko je riječ o namjernoj paljevini vozila.

– Nažalost, evidentno je da smo posljednjih mjeseci svjedoci učestalih prijetnji nasiljem čak i u javnom medijskom prostoru. Odgovor naše zajednice u osudi nasilja i prijetnji nasiljem mora biti jedinstven i energičan, bez obzira prema kome su ti akti upućeni, ko stoji iza tih akata i koji su motivi – poručio je Milić.

Brčanskoj policiji prijavljeno je u subotu, 29. maja, da u Ulici Bosanskih kraljeva gori automobil marke “kia” vlasništvo poslanika u Skupštini Brčko distrikta čiji su inicijali V.U.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime