Милић: Приоритет - обезбиједити стабилност и ефикасно функционисање институција - nula49.com
spot_img
spot_img

Милић: Приоритет – обезбиједити стабилност и ефикасно функционисање институција

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић изјавио је данас да је као предсједник Скупштине првенствено заинтересован за стабилност Брчко дистрикта, као и за несметано и ефикасно функционисање институција ове локалне заједнице.

„Да би се то остварило, у овом тренутку, за нас је најважније да се наставе процеси доношења Ребаланса и припрема Буџета за 2024.годину. То је статутарна обавеза и најважнији политички приоритет у дситрикту“, рекао је Милић за Срну, коментаришући захтјев групе бошњачких посланика за смјену градоначелника Зијада Нишића из СБиХ.

Милић је потврдио да је седам посланика – пет из СДА, заједно са двојицом посланика из СБиХ – упутило предсједнику Скупштине иницијативу за разрешење градоначелника, и да је иста, у складу са Статутом и Пословником о раду Скупштине, упућена на изјашњење актуелном градоначелнику.

Предсједник Скупштине сматра да је захтјев за разрешење легитиман, иако је „чудно, и изненадјујуће да се у само четири мјесеца, два пута, од стране бошњачких посланика, подносе иницијативе за смјену градоначелника Брчког“.

Говорећи о позицији српског блока у власти, који је најбројнији и чине га посланици из СНСД, УС, СДС, ПДП и посланик Ђорђе Поповић, Милић је подсјетио да је „иницијатива стигла у вријеме годишњих одмора, када Скупштина по Пословнику не ради до почетка септембра“.

„Српске странке у власти, чим се створе услови, размотриће ситуацију и обавијестити партнере из реда друга два народа о нашем ставу, за који већ сада могу рећи да ће бити јединствен“, најавио је Милић, који је уједно и предсједник ОО СНСД .

Милић је поручио да је „такође јасно да нико неће имати безусловну подршку српског блока“.

„Док се не буду стекли услови за политичке преговоре , очекујемо од скупштинске Комисије за Буџет да настави са процесом припреме Ребаланса буџета за ову годину, као и да се од стране извршне власти испоштују рокови у смислу припреме приједлога Буџета за 2024.годину“, закључио је предсједник Скупштине.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img