spot_img
spot_img

Milić: Prioritet – obezbijediti stabilnost i efikasno funkcionisanje institucija

spot_img
spot_img

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas da je kao predsjednik Skupštine prvenstveno zainteresovan za stabilnost Brčko distrikta, kao i za nesmetano i efikasno funkcionisanje institucija ove lokalne zajednice.

„Da bi se to ostvarilo, u ovom trenutku, za nas je najvažnije da se nastave procesi donošenja Rebalansa i priprema Budžeta za 2024.godinu. To je statutarna obaveza i najvažniji politički prioritet u dsitriktu“, rekao je Milić za Srnu, komentarišući zahtjev grupe bošnjačkih poslanika za smjenu gradonačelnika Zijada Nišića iz SBiH.

Milić je potvrdio da je sedam poslanika – pet iz SDA, zajedno sa dvojicom poslanika iz SBiH – uputilo predsjedniku Skupštine inicijativu za razrešenje gradonačelnika, i da je ista, u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu Skupštine, upućena na izjašnjenje aktuelnom gradonačelniku.

Predsjednik Skupštine smatra da je zahtjev za razrešenje legitiman, iako je „čudno, i iznenadjujuće da se u samo četiri mjeseca, dva puta, od strane bošnjačkih poslanika, podnose inicijative za smjenu gradonačelnika Brčkog“.

Govoreći o poziciji srpskog bloka u vlasti, koji je najbrojniji i čine ga poslanici iz SNSD, US, SDS, PDP i poslanik Đorđe Popović, Milić je podsjetio da je „inicijativa stigla u vrijeme godišnjih odmora, kada Skupština po Poslovniku ne radi do početka septembra“.

„Srpske stranke u vlasti, čim se stvore uslovi, razmotriće situaciju i obavijestiti partnere iz reda druga dva naroda o našem stavu, za koji već sada mogu reći da će biti jedinstven“, najavio je Milić, koji je ujedno i predsjednik OO SNSD .

Milić je poručio da je „takođe jasno da niko neće imati bezuslovnu podršku srpskog bloka“.

„Dok se ne budu stekli uslovi za političke pregovore , očekujemo od skupštinske Komisije za Budžet da nastavi sa procesom pripreme Rebalansa budžeta za ovu godinu, kao i da se od strane izvršne vlasti ispoštuju rokovi u smislu pripreme prijedloga Budžeta za 2024.godinu“, zaključio je predsjednik Skupštine.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img