spot_img
spot_img

Милић: Појединци приватизовали функције у СДС-у

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је данас Срни да је на стотине чланова СДС-а у Брчком у посљедњих годину и по дана напустило ову странку зато што су појединци у СДС-у приватизовали своје функције и интересе, а не због градоначелника.

Милић је, реагујући на најновије оптужбе из ове странке, истакао да појединцима у СДС-у часно име ове странке већ више од 15 година служи само као параван за остваривање личних и породичних интереса, те да је очигледно да многи, сада већ бивши чланови СДС-а, нису могли да се помире с тим.

Он је посланике СДС-а упитао када су говорили истину – данас када се као опозиција наводно залажу за промјене или током посљедњих 12 година када су као дио власти управљали свим политичким процесима у Брчком.

“Да ли су, на примјер, лагали када су на почетку мандата најупорније од свих посланика бранили своје `право` да путем амандмана крчме 10 милиона КМ из буџета сваке године и критиковали сваки покушај укидања тих амандмана, или данас када се као опозиција, наводно, залажу за реформу буџета”, упитао је Милић.

Он је додао да није поштено и није хришћански да се посланици СДС-а за гријехе из прошлости данас крију иза појединаца који су напустили СДС.

“Нису појединци који су напустили СДС гласали за останак депоније отпада код Илићке и Брезика, већ управо они. Нису бивши чланови СДС-а већ управо актуелни посланици СДС-а предложили рјешење које данас онемогућава рад Адвокатске коморе Републике Српске у Брчком”, објаснио је Милић.

Он је напоменуо да са таквима није спреман да прави јединство, али јесте спреман да сарађује са свима из СДС-а којима та странка не служи као параван иза кога раде искључиво за себе и за чланове своје породице.

“Тешко је очекивати да се промјене могу извести са онима који су се током посљедње деценије показали у креирању амбијента који би данас, наводно, жељели да мијењају”, закључио је Милић.

 

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img