Brčanski SDS odgovorio gradonačelniku Miliću

- Reklama -

“Pozivamo gradonačelnika Milića da prestane sa licemjernom brigom za srpsko jedinstvo u Brčkom kada su upravo on i SNSD izbacili iz vlasti listu koja je dobila najveći broj srpskih glasova na prethodnim izborima u Brčkom”, kaže se u saopštenju brčanskog opštinskog odbora Srpske demokratske stranke, koje je danas uslijedilo kao odgovor na izjavu gradonačelnika SRNA-i.

“Nažalost, kada smo svojim glasovima omogućili Miliću da bude postavljen na najvišu funkciju u Distriktu, nismo znali da će gradonačelnik biti paravan za ostvarivanje ličnih interesa brčanskih tajkuna koji i donose najznačajnije odluke.

- Reklama -

Umjesto da rješava nagomilane probleme građana u Brčkom, Milić sve stavlja pod tepih optužujući dva poslanika SDS-a. Njihova krivica je što primaju novčana sredstva kao i svi drugi poslanici u skladu sa Zakonom. I dok gradonačelnik pokriva nezakonito punjenje džepova SNSD-ovih tajkuna kao što je direktor JP Putevi, za nemoral optužuje ljude koji se trude da ukažu na svima vidljive probleme.

Nije valjda da gradonačelnik misli da SNSD-ovi poslanici imaju pravo na paušal, a SDS-ovi nemaju?

Svi već znaju da se veliki dio budžeta preliva u privatne džepove pod pokroviteljstvom burazerske vlasti u Distriktu. Svjesni smo da su u tom sistemu nekada ranije učestvovali i pojedinci koji su predstavljali SDS i ne amnestiramo nikoga od odgovornosti.

Krajnje je vrijeme da se to prekine i tražimo od gradonačelnika Milića, koji je zakonski predlagač budžeta, da predloži zakonske promjene koje to neće dozvoliti u budžetu za sledeću godinu.

SDS bi i kao opozicija bio spreman da podrži takav prijedlog gradonačelnika kako bi se prekinula praksa legalizovanja krađe narodnih para u Brčkom. Mi nismo spremni da pravimo ni sa kim jedinstvo u krađi, nego jedinstvo u promjenama koje bi izvukle Distrikt iz kandži korupcije i kriminala jednog malog broja povlaštenih ljudi”, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime