spot_img
spot_img

Милић: Отворити истрагу о изјави директора ИФИМЕС-а

spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић позвао је данас истражне органе у БиХ, али и надлежне међународне организације да хитно реагују поводом изјаве директора Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане Зијада Бећировића о наводном скором почетку оружаног сукоба у Брчко дистрикту.

Он је истакао да ова изјава представља еклатантан примјер кривичног дјела изазивање вјерске и националне мржње и нетрпељивости.

“Информисан сам да је полиција дистрикта већ отворила истрагу, али је потребно да реагују и друге домаће и стране службе, првенствено Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА), јер ово представља директан удар на мир и безбједност у Брчком и БиХ”, рекао је Милић Срни.

Он је навео да је ситуација у Брчком потпуно другачија, далеко од било какве нестабилности, што могу потврдити и представници међународних организација и страних амбасада које су врло често у Брчком.

Милић је подсјетио да су стање у Брчком као потпуно стабилно оквалификовали и замјеник команданта Врховне команде НАТО-а за Европу, као и главнокомандујући снага ЕУФОР-а.

“Исто мишљење имају политички представници и друга два народа у Брчком. Зато је право питање и истрагу треба усмјерити и у том правцу – ко су сарадници господина Бећировића у Брчком који дају неистините информације о стању у Брчком, у чије то име Бећировић призива немире у Брчком и ко у ствари најдиректније крши одредбе Арбитражне одлуке за Брчко?”, истакао је Милић.

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img