Milić: Ostvarena politička i ekonomska stabilnost Distrikta

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, njegov zamjenik Anto Domić, predsjednik Skupštine Esed Kadrić i zamjenik predsjednika Ivo Filipović sinoć su u hotelu Jelena priredili tradicionalni novogodišnji prijem povodom okončanja godine.

Prijem je upriličen za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog, vjerskog i sportskog života te predstavnike medija u Brčko distriktu BiH.

- Reklama -

Gradonačelnik je ocijenio da je prva godina rada novog saziva brčanske Vlade protekla u nekoj vrsti priprema za ono što slijedi u narednoj godini, a to je realizacija nešto više od 20 miliona kapitalnog budžeta.

“Bilo je određenih problema u funkcionisanju vlasti, ali mislim da godinu završavamo sa konstatacijom da je ostvarena politička i ekonomska stabilnost Brčko distrikta BiH i da sa dobrim pretpostavkama za dalji razvoj ulazimo u 2018. godinu. Očekujem da će se konkretni rezultati vidjeti i na terenu”, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Milić je dodao da je svima potrebno više međusobnog povjerenja i da se dobri odnosi koji vladaju među običnim ljudima na prostoru distrikta prenesu i na politički život.

Svečani program novogodišnjeg prijema muzičkim numerama uljepšali su profesori i učenici Muzičke škole Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime