spot_img
spot_img

Milić: Izmjenama Zakona do dodatnog finansiranja za sport

Published:

spot_img

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je da će se dopunom Zakona o sportu i izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta, koje su usvojene danas u prvom čitanju na redovnom skupštinskom zasjedanju, napraviti ključne izmjene koje će omogućiti da sportski kolektivi dobiju sredstva koja zaslužuju.

Milić je novinarima rekao da bi dodatnom finansiranju sporta trebalo da doprinesu i izmjene Zakona o porezu na dobit Brčko distrikta, kojima bi se u ove aktivnosti, kroz poreske olakšice, uključila i privreda.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi distrikta Pero Gudeljević rekao je da će ovim izmjenama kroz donacije, biti omogućeno finansiranje troškova električne energije, interneta i slično udruženjima građana i sportskim kolektivima, što nije bilo dozvoljeno Zakonom o budžetu distrikta koji je stupio na snagu prošle godine.

Poslanik PDP-a u Skupštini Brčko distrikta Siniša Golić smatra da je potrebno donijeti Pravilnik sa kriterijumima raspodjele sredstava kako bi sportski klubovi znali sa koliko novca će moći da raspolažu početkom takmičarske godine, kao i strategiju razvoja sporta kojom bi bilo obuhvaćeno više cjelina.

Poslanik opozicione Socijalističke partije u Skupštini Brčko distrikta Slobodan Ristić rekao je da će ova partija, do drugog čitanja, amandmanski predložiti da se odvoje odluke o finansiranju sporta od odluka o finansiranju kulture, da se produži rok za pravdanje utroška sredstava, ukine obaveza pravdanja sredstava dobijenih od donacija i da se zamijene dosadašnje komisije koje su radile na tim poslovima.

Skupština Brčko distrikta, danas je, nakon ljetnje pauze, nastavila redovno zasjedanju na kojem je u prvom dijelu usvojila i nacrte zakona o izmjeni Zakona o direkciji za finansije Brčko distrikta i o dopunama Zakona o javnoj imovini, u prvom čitanju, dok su u drugom čitanju usvojene izmjene i dopune Zakona o pravnim licima koja osniva Brčko distrikt.

Sjednica je nastavljena u 15.00 časova.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img