spot_img
spot_img

Милић: Инжењерима иноваторима мора се помоћи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник брчанске Скупштине Синиша Милић примио је данас др Алекснадра Пајкановића, који је прије двадесетак дана на међународном такмичарском конкурсу у пословним идејама, под називом БАЛКАТОН у Приштини са својим екипом био међу шест тимова који су за реализацију својих пословних идеја добили по 10.000 евра.

Честитајући др Пајкановићу, предсједник Милић изразио је жељу да се младим иноваторима, међу које свакако спада и др Пајкaновић, системски помогне.

„Покренућемо иницијативу да се законски уреди практична реализација иновација које су награђане на такмичењима и које могу да допринесу развоју Брчко дистрикта.

Награђена иновација др Пајкановића то свакако заслужује“, нагласио је Милић. Александар Пајкановић се срдачно зхвалио на пријему предсједнику Милићу, наглашавајући да се однос према иноваторима мора мијењати.

„Како бисмо помогли да се млади задрже на овим просторима, сматрам да треба да пронађемо модус да у реализацији инжењерских идеја, учествује капитал овдашњих пословних људи који би кроз властити интерес уложили средства у неку идеју“, предложио је др Пајкановић.

Он је као доцент запослен на Електротехничком факултета Универзитета у Бања Луци, на конкурсу гдје је награђен у пројекту као коначни производ понудио израду производа у широком спектру индустријских грана од рециклиране пет амбалаже техником адитивне производње тј, уз помоћ 3D штампача.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img