Milić: Brčanska Vlada nije u krizi

Pojedini mjediji u Brčko distriktu juče su prenijeli pisanje Srpske novinske agencije da se u Brčkom sprema smjena vlasti. Navode je još juče demantovao Mladen Bosić, povjerenik SDS-a u Brčkom, koji je prema informacijama SRNA-e trebao biti inicijator smjene gradonačelnika Siniše Milića. Danas je krizu u Vladi demantovao i Milić.

Imajući u vidu pisanje nekih novinskih agencija o pripremama za smjenu gradonačelnika Distrikta, a što bi podrazumijevalo i promjene unutar trenutno vladajuće većine, gradonačelnik Siniša Milić je stava da Vlada i dalje sasvim normalno radi, piše Radio Brčko.

- Reklama -

“Šta se dešava u parlamentu, to bolje znaju zastupnici većine u Skupštini Distrikta. Vlada je inače i jutros normalno radila, unatoč pisanju nekih medija da se sprema smjena gradonačelnika. Ja lično nisam sklon povjerovati u to jer postoje jasne procedure kako se vrši smjena dužnosnika u Brčkom, pa i samog gradonačelnika. Ja krizu vlasti i dalje ne vidim, ali i dalje postoji problem nedostatka afirmativnih glasova u parlamentu iz reda Hrvata”, rekao je Milić.

 

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime