spot_img
spot_img

Милић: Апсолутна подршка Савјета министара пројектима у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић поздравио је данас опредијељеност Савјета министара да ради на реализацији значајних пројеката за ову локалну заједницу која би, на прољеће сљедеће године, требало да буде велико градилиште.

“Очекује нас градња магистралног цјевовода трасом обилазнице, што ће омогућити рјешавање проблема водоснабдијевања руралних подручја дистрикта, као и реконструкција савског моста између Брчког и Гуње у Хрватској”, рекао је Милић за Срну.

Милић је додао да ће, ако све буде текло према плану, коначно услиједити и радови на реализацији пројекта реконструкције Луке, а у сарадњи са Савјетом министара, Брчко би требало да буде укључено у више важних пројеката Свјетске банке.

“Нарочито је важно да су предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и хрватски премијер Андреј Пленковић договорили и градњу новог граничног прелаза и моста у Брчком, јер се постојећи налази у строгом центру града”, рекао је Милић.

Он је нагласио да и на овај начин, Република Српска показује да је опредијељена за имплементацију Арбитражне одлуке за Брчко, онако како је то прописано Амандманом један на Устав БиХ, који је усвојен у легалној процедури, уз подршку свих српских парламентарних странака.

“Зато су апсолутно неприхватљиви покушаји дијела политичке јавности у Сарајеву да се легитимни захтјеви Републике Српске за заштиту њене уставне позиције, како је дефинисана у Дејтону, представе као било каква пријетња Брчком. Управо такве квалификације и политичко медијски пресинг из Сарајева ремете добру атмосферу у дистрикту”, рекао је Милић.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img