spot_img
spot_img

Milić: Ademović grubo uvrijedio pravoslavne Srbe

spot_img
spot_img

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić rekao je večeras da je prvi zamjenik Predsjedavajućeg doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović grubo  uvrijedio sve pravoslavne Srbe u Brčkom i Republici Srpskoj, pozivajući na dodatno rasporedjivanje trupa NATO-a ili EUFOR -a u Brčkom, uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

„Zna sigurno goapodin Ademović kakvo je raspoloženje Srba u odnosu na rasporedjivanje trupa NATO, bez saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta, zna i da je sutra Vaskrs, kada se upućuju poruke mira, tolerancije, ali je umjesto vaskršnje čestitke,prilikom današnje posjete Brčkom, pokazao koliko mu je u stvari stalo do ravnopravnosti Srba u BiH i njihovog mišljenja, ali i tradicije“, rekao je Milić.

Ademović je poziv za rasporedjivanje trupa NATO ili EUFOR-a uputio, pozivajući se na poslednje izjave predsjednika RS Milorada Dodika.

„Riječ je o klasičnoj zamjeni teza. Priziva se strana vojna intervencija radi odbrane imaginarnog ustava a protiv onoga koji pokušava da odbrani stvarni ustav BiH, koji je od Dejtona na ovamo samo jednom promijenjen, i to upravo usvajanjem amandmana o položaju Brčkog“, kaže Milić.

On je rekao da gospodin Ademović, ovakvim izjavama, direktno radi protiv interesa gradjana Brčkog i razvoja ekonomije, zbog čega je danas navodno došao u Brčko.

„Umjesto što piše pozivnice stranim vojnim savezima,zloupotrebljavajući poziciju u Domu naroda, predlažem g.dinu Ademoviću da uloži stvarne napore za očuvanje Ustava BiH, kroz unutrašnji dijalog,poštujući ustavnu poziciju i nadležnostientiteta, kao i volju sva tri konstitutivna naroda“, zaključio je Milić.

 

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img