Migranti zaobilaze Brčko distrikt

Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Brčkom je u ovoj godini zabilježio manji broj migranata na području Brčko distrikta u odnosu na predhodne godine.

Slična situacija je i u ostatku BiH, a nadležni vjeruju da je takvo stanje prouzrokovano pojačanim kontroloma na granicama uvedenim zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

“Za pet mjeseci ove godine ukupno devet migranata je zatečeno na području Distrikta, što je daleko manje od prošle godine kada ih je bilo 96”, istakao je Jovan Stojičić, šef Terenskog centra Brčko.

Stojičić je istakao da bi je jedan od razloga za smanjenje broja migranata u BIH mogle biti i pojačane kontrole na granicama usljed pandemije korona virusa.

On je još dodao da je od nedavno Služba za poslove sa strancima i njen terenska kancelarija u Brčkom premještena u novu zgradu Policije distrikta što će omogućiti bolju saradnju i koordinaciju policijskih i drugih službi po pitanju rješavanja problema migranata jer se sad sve ove institucije nalaze na jednom mjestu.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime