spot_img
spot_img

Међународни сајам привреде „Брчко 2019“ од 7. до 9. новембра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Међународни сајам привреде „Брчко 2019“, по осмнаести пут биће одржан у дистрикту Брчко, ове године од 7. до 9. новембра, у изложбеној сали „Тропик“ у насељу Грчица, рекао је након другог састанка Организационог одбора Сајма градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић. Он је додао да ће ово бити најсадржајнији сајам до сада.

„То није везано само за пунољетство и 18 година Сајма, већ је одраз активности које смо у протеклом периоду спроводили у Влади и које ћемо на нашем сајму представити. Ријеч је о томе да ћемо, први пут представити наш програм самозапошљавања који је дао добре резултате у претходном периоду, а младим предузетницима који су кроз тај програм покренули властити бизнис омогућити да се представе“, истакао је Милић. Он је додао да ће поред традиционалних активности, као што је учешће излагача, бити организовани и округли столови, а једна од тема биће и пословне зоне. „Ми смо кренули у доношење посебног закона о пословним зонама и искористићемо прилику да представимо сам закон, али и да разговарамо о пословним зонама као развојној шанси, не само ове локалне заједнице, него о читавом концепту“, закључио је Милић.

Предсједник Привредне коморе Јеленко Илић истакао је да ће сајам бити одржан на 5 000 квадратних метара обезбијеђеног затвореног простора, и преко 6 000 квадратних метара отвореног простора, а да је већ пријављено од 80 до 100 излагача.

„Тежиште сајма желимо да пребацимо на младе. Влада средствима која даје за подстицај самозапошљавања младих остварила позитивне ефекте. Ми ћемо младим предузетницима који су сами покренули свој бизнис обезбиједити бесплатне штандове. Намјеравамо одржати неколико округлих столова, а уз Савјет младих Брчко дистрикта БиХ, на округлом столу учествоваће млади предузетници да кажу својим колегама, незапосленим младима са факултета или Завода за запошљавање како су то покренули бизнис, и испричају лични примјер. Циљ је да покушамо да кажемо младима да се ипак овдје може живјети и да није једино рјешење да нас напуштају“, додао је Илић. Он је истакао да се очекује учешће излагача из Србије и Хрватске, али да је тежиште, прије свега, на нашим привредницима.

Организатор Међународног сајма привреде „Брчко 2019“ је Привредна комора Брчко дистрикта БиХ, а покровитељ Влада Брчко дистрикта БиХ.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img