Međunarodni sajam privrede „Brčko 2019“ od 7. do 9. novembra

Međunarodni sajam privrede „Brčko 2019“, po osmnaesti put biće održan u distriktu Brčko, ove godine od 7. do 9. novembra, u izložbenoj sali „Tropik“ u naselju Grčica, rekao je nakon drugog sastanka Organizacionog odbora Sajma gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. On je dodao da će ovo biti najsadržajniji sajam do sada.

„To nije vezano samo za punoljetstvo i 18 godina Sajma, već je odraz aktivnosti koje smo u proteklom periodu sprovodili u Vladi i koje ćemo na našem sajmu predstaviti. Riječ je o tome da ćemo, prvi put predstaviti naš program samozapošljavanja koji je dao dobre rezultate u prethodnom periodu, a mladim preduzetnicima koji su kroz taj program pokrenuli vlastiti biznis omogućiti da se predstave“, istakao je Milić. On je dodao da će pored tradicionalnih aktivnosti, kao što je učešće izlagača, biti organizovani i okrugli stolovi, a jedna od tema biće i poslovne zone. „Mi smo krenuli u donošenje posebnog zakona o poslovnim zonama i iskoristićemo priliku da predstavimo sam zakon, ali i da razgovaramo o poslovnim zonama kao razvojnoj šansi, ne samo ove lokalne zajednice, nego o čitavom konceptu“, zaključio je Milić.

Predsjednik Privredne komore Jelenko Ilić istakao je da će sajam biti održan na 5 000 kvadratnih metara obezbijeđenog zatvorenog prostora, i preko 6 000 kvadratnih metara otvorenog prostora, a da je već prijavljeno od 80 do 100 izlagača.

„Težište sajma želimo da prebacimo na mlade. Vlada sredstvima koja daje za podsticaj samozapošljavanja mladih ostvarila pozitivne efekte. Mi ćemo mladim preduzetnicima koji su sami pokrenuli svoj biznis obezbijediti besplatne štandove. Namjeravamo održati nekoliko okruglih stolova, a uz Savjet mladih Brčko distrikta BiH, na okruglom stolu učestvovaće mladi preduzetnici da kažu svojim kolegama, nezaposlenim mladima sa fakulteta ili Zavoda za zapošljavanje kako su to pokrenuli biznis, i ispričaju lični primjer. Cilj je da pokušamo da kažemo mladima da se ipak ovdje može živjeti i da nije jedino rješenje da nas napuštaju“, dodao je Ilić. On je istakao da se očekuje učešće izlagača iz Srbije i Hrvatske, ali da je težište, prije svega, na našim privrednicima.

Organizator Međunarodnog sajma privrede „Brčko 2019“ je Privredna komora Brčko distrikta BiH, a pokrovitelj Vlada Brčko distrikta BiH.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime