“Лука” Брчко једну од дизалица вратила у функцију

У невремену које је Брчко дистрикт погодило прије десетак дана “Лука” Брчко је претрпила штету јер су обје дизалице, због искакања из колосјека, остале ван функције.

Директор “Луке” Брчко, Маринко Виљушић рекао је за Радио Брчко да је управа убрзо након искакања дизалица из колосијека реаговала и склопила уговор са фирмом која има техничке могућности за обављање ове врсте посла.

- Реклама -

“Одмах након оштећења смо кренули у процес враћања дизалица у функцију и направили смо уговор са фирмом која има хидрауличне дизалице и може то да обави у кратком периоду. Већ у сриједу 20. септембра дизалица која је мање оштећена је враћена на колосијек и након два дана добијен је атест тако да је поново у функцији”, рекао је Виљушић.

У току је преговарачки поступак за враћање друге дизалице у функцију и очекује се да би то могло готово средином следеће седмице.

“За враћање прве дизалице у функцију издвојено је око 13.000 КМ, док ће за оспособљавање друге која је више оштећена, по нашим процјенама, бити потребно између 20.000 и 25.000 КМ”, прецизирао је Виљушић и закључио да је финансијска штета мања него што су то првобитне процјене показивале.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime