Kup Srbije mlađanom Đokiću

- Reklama -

Desetogodišnji teniser iz Brčkog, Filip Đokić , inače član “TK SOL 021”, uz samo jedan izgubljeni set, osvojio je Kup Srbije za dječake do 10 godina koji se od 21. do 23. septembra igrao na terenima teniskog kluba “Crvena Zvezda” u Beogradu.

Filip je u prvom meču odigranom u subotu sa 2:0 (4:0; 4:1) savladao Ognjena Petrovića, te Nikolu Ivaškovića rezultatom 2:1 (2:4; 4:0 i 7:4 (7:5)) i tako se plasirao u polufinale ovog veoma cjenjenog teniskog turnira za najmlađe tenisere.

- Reklama -

Koliki je značaj ovog nadmetanja pokazuje i podatak da je turnir posjetio i Viktor Troicki, jedan od najboljih tenisera ovih prostora, koji je sa reprezentacijom Srbije prije nekoliko godina osvojio Dejvis kup. On se zadržao u razgovoru sa mladim teniserima, fotografisao se sa njima i dijelio pehare.

U polufinalnom susretu Filip nije dao previše šanse svom protivniku Relji Hubertu koga je savladao sa 2:0 (5:3; 4:0).

Finalni meč bio je posebno dramatičan. Igor Perić je u prvom setu kod rezultata 4:4, u taj breku poveo sa 5:2. Tada nastaje preokret i Filip dobija sljedećih 5 gemova i ovaj set rješava u svoju korist 5:4 (7:5).

Ponesen preokretom, mlađani Đokić nije u drugom setu nije pružio ni gram nade svom rivalu i sa 4:0 osvojio drugi set i šampionski pehar namjenjen pobjedniku Kupa Srbije.

Zanimljivo je da Filip od 4. jula do danas nije izgubio ni jedan meč u zvaničnom takmičenju. U isto vrijeme imao je čak 35 uzastopnih pobjeda i osam osvojenih titula u BiH i Srbiji.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime