Krizni štab: U distriktu Brčko stanje je još uvijek pod kontrolom

Krizni štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici analizirao je trenutnu situaciju u vezi sa prevencijom širenja korona virusa na prostoru Distrikta.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić kazao je da je stanje još uvijek pod kontrolom i da nema posebno zabrinjavajućih detalja ili podataka.

“Mi ćemo nastaviti svakodnevno u kontinuitetu pratiti stanje i primjenu naredbi i mjera koje su izrečene u prethodnom periodu. Trenutno 982 lica nalaze se pod nadzorom, 22 lica bi danas trebala izaći iz medicinskog nadzora, odnosno izolacije. Testirano je ukupno 24 lica i od dvadest nalaza dva su pozitivna, a za četiri se još uvijek čeka nalaz”, kazao je Milić dodajući da je Krizni štab informisan i o kontinuitetu nabavke zaštitne i druge opreme koje su neophodne za preventivne aktivnosti kao i dio koji se tiče medicinskog aspekta, odnosno zbrinjavanja lica sa simptomima korona virusa.

On je dodao da je jako važno da su po skraćenim procedurama pokrenute i nabavke CT aparata naglašavajući da je Agencija za javne nabavke dala preporuku da se u ovim okolnostima mogu raditi i takve vrste javnih nabavki.

 

 

 

 

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime