spot_img
spot_img

Krepšićki “Anđeli” skupili 1.000 kg čepova u vrijednosti od 800 maraka

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Udruženje “Anđeli” iz Krepšića nastavlja humanitarnu akciju “Čep za hendikep” koja je ujedinila sve građane Distrikta u prikupljanju materijala od tvrde plastike, a s ciljem nabavke medicinskih pomagala onima kojima je to najpotrebnije.

Za samo nekoliko mjeseci prikupljeno je 1.000 kilograma čepova čija je vrijednost otkupljena za 800 maraka.

Ovoj, do sada, najvećoj akciji na području Distrikta, odazvali su se i još uvijek se odazivaju mnogobrojni Brčaci svih uzrasta, a osnovci Tarik Fazlović i Dženana Džafić nekoliko mjeseci su vrijedno prikupljali plastične čepove kako bi se što prije napunile kutije na kojima piše “Čep za hendikep”.

Dženana kaže da je ovim djelom stjecala odgovornost prema drugom i drugačijem, dok je Tarik apelirao djeci diljem Distrikta da se priključe akciji i na taj način pomognu djeci sa posebnim potrebama.

“Zahvaljujući našim mladim sugrađanima, ali i svima koji su se do sada odazvali, prikupljeno je i domaćem kupcu prodato plastike u vrijednosti oko 800 KM”, kaže predsjednica Udruženja “Anđeli”, Zorica Pedić.

Ona je podsjetila da jedan kilogram razvrstanih čepova po bojama iznosi 0,70 feninga, te da za jedan kilogram treba oko pet stotina čepova.

“To znači da je do sada skupljeno 570.000 čepova”, kaže Pedić, pohvalivši sve ljude koji su podržali akciju, a posebno najmlađe.

Brčansko Udruženje “Beba više” je od početka davalo podršku krepšićkim “Anđelima”.

Željko Lazarević, predsjednik Udruženja je stoga ponovno apelovao i drugim organizacijama i udruženjima da se pridruže akciji koja, pored humanog, ima i ekološki značaj.

Opština Šamac rado se odazvala akciji, te poslužila kao pozitivan primjer drugim opštinama da to isto mogu učiniti.

Ništa nas ne košta, čuvamo okolinu i pomažemo našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna – ovakav moto bi trebao ostati i dalje kod naših sugrađana kako bi barem zadržali dostignuti nivo kulture življenja.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img