spot_img
spot_img

Кошаркашице КК Лавови Брчко златне на Спортским играма младих БиХ у Сарајеву

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кошаркашице КК Лавови у саставу Сара Ђокић, Адна Мердановић и Анђела Бекић освојиле су прво мјесто и златне медаље на Државној завршници Спортских игара младих Босне и Херцеговине у баскету 3×3 која је одржана у Сарајеву.

Претходна два дана у Сарајеву је одржано Финално такмичење Спортских игара младих Босне и Херцеговне за 2023. годину у баскету 3×3 у мушкој и женској конкуренцији за играче рођене 2007. године и млађе.

Након 2020. и 2021. године кошаркашице КК Лавови по трећи пут су освојиле прво мјесто на Државној завршници Спортских игара младих Босне и Херцеговине.

Тријумфом у Сарајеву младе кошаркашице Лавова оствариле су право наступа на Међународној завршници Спортских игара младих која ће наредног мјесеца бити одржана у Сплиту уз учешће најбољих екипа из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске.

Екипа КК Лавови у саставу: Сара Ђокић, Анђела Бекић и Адна Мердановић показала је да је у овом моменту најбоља у Босни и Херцеговини у свом годишту. На отварању турнира савладана је екипа Сребреника резултатом 11:2, а одмах након тога у другом колу Лавице су биле успјешније од екипе Губер из Сребренице резултатом 6:5. У полуфиналу виђена је још једна фантастична игра брчанских кошаркашица и још једна сигурна побједа, и то против екипе Бановића резултатом 13:10.

Финални дуел донио је сусрет против екипе Оканик из Бијељине у коме су Лавице још једном приказале сав свој квалитет, убједљиво савладавши своје противнице резултатом 18:6, и на изузетно доминантан начин и без пораза освојиле прво мјесто и златну медаљу на Спортским играма младих Босне и Херцеговине за 2023. годину.

У мушком дијелу турнира сјајан успјех остварили су и кошаркашки брчанског клуба у саству Никола Тривуновић, Урош Арсенић, Никола Балорда и Сергеј Крајиновић. Они су првог такмичарског дана остварили побједу против екипе из Алл Стар резултатом 18:12, док је екипа Сарајева одустала од такмичења, што је у коначници Лавовима донијело пласман у велико финале и дуел против екипе Рогатице.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img