spot_img
spot_img

Košarkašice KK Lavovi Brčko zlatne na Sportskim igrama mladih BiH u Sarajevu

spot_img
spot_img

Košarkašice KK Lavovi u sastavu Sara Đokić, Adna Merdanović i Anđela Bekić osvojile su prvo mjesto i zlatne medalje na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine u basketu 3×3 koja je održana u Sarajevu.

Prethodna dva dana u Sarajevu je održano Finalno takmičenje Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovne za 2023. godinu u basketu 3×3 u muškoj i ženskoj konkurenciji za igrače rođene 2007. godine i mlađe.

Nakon 2020. i 2021. godine košarkašice KK Lavovi po treći put su osvojile prvo mjesto na Državnoj završnici Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine.

Trijumfom u Sarajevu mlade košarkašice Lavova ostvarile su pravo nastupa na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih koja će narednog mjeseca biti održana u Splitu uz učešće najboljih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Ekipa KK Lavovi u sastavu: Sara Đokić, Anđela Bekić i Adna Merdanović pokazala je da je u ovom momentu najbolja u Bosni i Hercegovini u svom godištu. Na otvaranju turnira savladana je ekipa Srebrenika rezultatom 11:2, a odmah nakon toga u drugom kolu Lavice su bile uspješnije od ekipe Guber iz Srebrenice rezultatom 6:5. U polufinalu viđena je još jedna fantastična igra brčanskih košarkašica i još jedna sigurna pobjeda, i to protiv ekipe Banovića rezultatom 13:10.

Finalni duel donio je susret protiv ekipe Okanik iz Bijeljine u kome su Lavice još jednom prikazale sav svoj kvalitet, ubjedljivo savladavši svoje protivnice rezultatom 18:6, i na izuzetno dominantan način i bez poraza osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju na Sportskim igrama mladih Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

U muškom dijelu turnira sjajan uspjeh ostvarili su i košarkaški brčanskog kluba u sastvu Nikola Trivunović, Uroš Arsenić, Nikola Balorda i Sergej Krajinović. Oni su prvog takmičarskog dana ostvarili pobjedu protiv ekipe iz All Star rezultatom 18:12, dok je ekipa Sarajeva odustala od takmičenja, što je u konačnici Lavovima donijelo plasman u veliko finale i duel protiv ekipe Rogatice.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img