spot_img
spot_img

“Комуналном” више од 2 милиона марака грантовских средстава

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је одржала наставак 37. редовне сједнице на којој су, између осталог, реализоване и одлуке грантовских средстава ЈП “Комунално Брчко” у укупном износу од 2. 300. 000 КМ.

За набавку новогодишњих украса за кићење града издвојено је 100.000 КМ, за набавку нових трафо-станица на подручју Брчко дистрикта БиХ издвојено је 500.000 КМ, док је за набавку мобилне спалионице издвојено 300.000 КМ. У сврху субвенција за затезне камате у вези са набавком електричне енергије од Електропривреде Републике Српске издвојено је 200.000 КМ, док је за набавку возила, радних машина и опреме за потребе ЈП “Комунално Брчко” у буџету одобрено 1.200.000 КМ.

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој сједници усвојила је и Приједлог одлуке о утврђивању критеријума за коришћење новчаних средстава са позиција грантови појединцима и грантови непрофитним организацијама за 2018. годину по јавном позиву у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу.

“Овдје се ради о грантовским средствима спортским и културним организацијама које ће организовати манифестације током године. Ради се о износу од око 4 милиона марака и на овакв начин средства су стављена у оперативну функцију. Многи спортски клубови добиће средства како би могли наставити своју такмичарску сезону. Такође, овим су створени и предуслови да се крене са културним манифестацијама на подручју дистрикта”, казао је Анто Домић, замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img