“Komunalnom” više od 2 miliona maraka grantovskih sredstava

Vlada Brčko distrikta BiH danas je održala nastavak 37. redovne sjednice na kojoj su, između ostalog, realizovane i odluke grantovskih sredstava JP “Komunalno Brčko” u ukupnom iznosu od 2. 300. 000 KM.

Za nabavku novogodišnjih ukrasa za kićenje grada izdvojeno je 100.000 KM, za nabavku novih trafo-stanica na području Brčko distrikta BiH izdvojeno je 500.000 KM, dok je za nabavku mobilne spalionice izdvojeno 300.000 KM. U svrhu subvencija za zatezne kamate u vezi sa nabavkom električne energije od Elektroprivrede Republike Srpske izdvojeno je 200.000 KM, dok je za nabavku vozila, radnih mašina i opreme za potrebe JP “Komunalno Brčko” u budžetu odobreno 1.200.000 KM.

- Reklama -

Vlada Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici usvojila je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za korišćenje novčanih sredstava sa pozicija grantovi pojedincima i grantovi neprofitnim organizacijama za 2018. godinu po javnom pozivu u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu.

“Ovdje se radi o grantovskim sredstvima sportskim i kulturnim organizacijama koje će organizovati manifestacije tokom godine. Radi se o iznosu od oko 4 miliona maraka i na ovakv način sredstva su stavljena u operativnu funkciju. Mnogi sportski klubovi dobiće sredstva kako bi mogli nastaviti svoju takmičarsku sezonu. Takođe, ovim su stvoreni i preduslovi da se krene sa kulturnim manifestacijama na području distrikta”, kazao je Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime