Kolo srpskih sestara podijelilo humanitarnu pomoć povodom Božića

Kod Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u brčanskom naselju Srpska Varoš Kolo srpskih sestara “Majka Jevrosima” je jutros organizovalo podjelu humanitarne pomoći za socijalno ugrožene sugrađane.

Vrijeme je praznika, Nova godina je prošla, a predstoji i Božić. U ovo doba mnogo se pomoći podijeli i poklona daruje, pa tako i Kolo srpskih sestara u našem gradu socijalno ugroženim sugrađanima dodjeluje osnovne životne namirnice, kako bi im koliko-toliko olakšao ovaj zimski i praznični period.

- Reklama -

“Mi tradicionalno svake godine za Božić dijelimo ove pakete. Pokušali smo prikupiti što više sredstava, nešto naših sredstava, nešto od grantova, takođe i od sajma, od naših donatopra koji su ovaj put razumjeli naše potrebe. Prikupili smo nekih 80 paketa hrane i higijene, tako da ćemo danas naše najugroženije sugrađane pokušati da obradujemo makar nab trenutak pred Božić” rekla je Slavojka Iljić, predsjednica Kola srpskih sestara “Majka Jevrosima” Brčko distrikt BiH.

Iz ovog udruženja, kažu, uvijek je teško napraviti selekciju kome i kada dodijeliti ovakvu pomoć. Mnogo je ugroženih i svi imaju svoju priču. Nažalost, vrijeme je teško, pa je sve više onih kojima je pomoć potrebna.

“Pokušavamo, ako možemo, da svima koji se obrate damo te pakete. Ima nekada i priča da nas je neko prevario, ili da nije, ali to nije ni bitno – koliko ima, mi podijelimo. Kamo sreće da ih je sve manje svake godine, međutim, njih je sve više nažalost, a donatora je svaki dan sve manje.”

Iz “Majke Jevrosime” ističu da su veoma zahvalni na svakoj donaciji. Pojedinačna vrijednost paketa je tridesetak maraka. Uz to, pojedini građani su donirali i kolače. Iako je ova akcija humanih ljudi sprovedena povodom Božića koji se bliži, pomoć se dodjeljuje i onima koji ne slave Božić, a potrebna im je pomoć.

“Inače teško živim, plaćam stan i tako. Znači mi jako u ovoj krizi, inače ne radim nigdje” rekla je Sanela Suljić.

“Nemam ništa pod milim Bogom, samo leđa. Žena mi je u bolnici leži, niko ne vodi računa, ništa. Dobro mi znači to, veoma znači. I prošle sam godine dobio, dobro je šta god da dobijem u životu” rekao je Ljubomir Samouković.

Ovo će, svakako, olakšati onima koji sebi ne mogu priuštiti ni ono najosnovnije, da i njihovu trpezu obogati malo obilniji praznični ručak. Svima njima neosporivo bilo kakva pomoć, bila to hrana, sredstva za higijenu ili nešto drugo, mnogo znači i uvijek dobro dođe.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime