Kolo srpskih sestara podijelilo humanitarne pakete

Kolo srpskih sestara „Majka Jevrosima“ Brčko, u susret Vaskršnjim praznicima, organizovalo je podjelu humanitranih paketa za najugroženije srpske porodice na području distrikta. Podijeljeno je 50 prehrambeno-higijenskih paketa.

Besparica i neimaština, nisu rijetkost ni na području distrikta Brčko. Za one kojima je i kilogram brašna skupo, pomoć je više nego dobro došla.

- Reklama -

Kolo Srpskih sestara „Majka Jevrosima“ u Brčkom zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, svake godine za Božićne i Vaskršnje praznike, organizuje sakupljanje i podjelu pomoći.

“Uzmemo malo od onih koji imaju više da bi dali onima koji nemaju ništa. Koliko uspijemo prikupiti, toliko i podijelimo. Danas ćemo podijeliti 50 paketa hrane i higijene”, rekla je Slavojka Iljić,predsjednik Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima“, Brčko.

“Dvije najveće zapovijesti su Bogljublje i Čovjekoljublje. I upravo onako kako je to i Hristos rekao te dvije zapovijesti ravne su jedna drugoj. Da bez Bogoljublja nema Čeovjekoljublja i da bez Čeovjekoljublja nema Boguljublja. Svakako tu spada i milorsđe, kao jedna najvažnija hrišćanska vrlina”, istakao je protojerej Nebojša Draškić.

U kolu srpskih sestara „Majka Jevrosima“ iz Brčkog kažu da je, nažalost, sve više onih koji kucaju na njihova vrata tražeći milosrđe, a da u ovom udruženju nemaju mogućnost da svima pomognu.

 

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime