Klasična nastava u osnovnim i srednjim školama na području Distrikta odvija se neometano

- Reklama -

Nakon prve dvije sedmice školske 2020/21. godine, u brčanskim osnovnim i srednjim školama nastava se odvija bez zastoja i većih problema, zaključak je to prve analize nakon početka školske godine od sedmog septembra.

Senad Osmanović, šef vladinog Odjeljenja za obrazovanje rekao je da se nastava odvija na klasičan način, čas traje 45 minuta, đaci u javnom prijevozu moraju nositi maske, na času to moraju samo predavači, a sve uz poštivanje socijalne distance i drugih propisanih epidemioloških mjera.

- Reklama -

Na samom početku školske godine, kao manji problem, pojavila su se dva učenika pozitivna na kovid-19. Ti učenici su tada prestali pohađati školu, kao i kompletna odjeljenja koja su bila 10 dana u izolaciji.

Osmanović je naveo da je oko 98 posto roditelja, uoči početka školske godine, bilo za odvijanje klasičnog, tipičnog oblika nastave. Do sada nije bilo ni pojedinačnih ni kolektivnih negativnih reakcija, jedan je od zaključaka jučerašnje prve analize dosadašnjeg odvijanja nastavnog procesa započetog 7. septembra u brčanskim školama.

“I ove, kao i prethodnih godina, podijeljeni su besplatni udžbenici za osnovce. Prijevoz učenika odvija se neometano, a na vrijeme su pokrenute i sve procedure za redovnu nabavku ogrjeva za ovu školsku godinu”, još je kazao Osmanović.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime