spot_img
spot_img

Класична настава у основним и средњим школама на подручју Дистрикта одвија се неометано

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након прве двије седмице школске 2020/21. године, у брчанским основним и средњим школама настава се одвија без застоја и већих проблема, закључак је то прве анализе након почетка школске године од седмог септембра.

Сенад Османовић, шеф владиног Одјељења за образовање рекао је да се настава одвија на класичан начин, час траје 45 минута, ђаци у јавном пријевозу морају носити маске, на часу то морају само предавачи, а све уз поштивање социјалне дистанце и других прописаних епидемиолошких мјера.

На самом почетку школске године, као мањи проблем, појавила су се два ученика позитивна на ковид-19. Ти ученици су тада престали похађати школу, као и комплетна одјељења која су била 10 дана у изолацији.

Османовић је навео да је око 98 посто родитеља, уочи почетка школске године, било за одвијање класичног, типичног облика наставе. До сада није било ни појединачних ни колективних негативних реакција, један је од закључака јучерашње прве анализе досадашњег одвијања наставног процеса започетог 7. септембра у брчанским школама.

“И ове, као и претходних година, подијељени су бесплатни уџбеници за основце. Пријевоз ученика одвија се неометано, а на вријеме су покренуте и све процедуре за редовну набавку огрјева за ову школску годину”, још је казао Османовић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img