spot_img
spot_img

Како је Брчко постало “Брчок”: Разговарали смо са аутором “Бијељина њуза”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Страница “Бијељина њуз” одавно је постала синоним за смијех – некад горки, јер сарказмом кроз лажне вијести описују нашу реалност, некад слатки јер аутори на сјајне начине опишу оно што нас чини нама.

Посљедњих дана нарочито, једно дјело екипе из Бијељине обилази друштвене мреже, а на фотомонтажу су насјели и бројни медији.

Ради се наравно о новогодишњем украсу, натпису “Брчок” о коме су писали и Радио Сарајево и Noizz.rs, али и бројни други медији у региону. Друштвеним мрежама ова фотографија проширила се и друштвеним мрежама, те наш град ставила у друштво Улциња и Врања.

Ипак, натпис је, наравно, лажан. Ради се о фотомонтажи, дјелу управо “Бијељина њуза”.

Подсјетимо, није ово први пут да медији, али и званичници “насједну” на лажну вијест бијељинске странице. Грађани Дистрикта ће се сјетити како је шеф Одјељења за здравство недавно демантовао да је ЦТ апарат запаљен бензином.

Најновија креација била је непосредан повод да поразговарамо са аутором вијести, те их питамо и зашто су у посљедње вријеме Брчко “узели на зуб”.

нула49: Откуд инспирација за “Брчок” и да ли сте очекивали да ће фотографија бити овако популарна?

Бијељина њуз: Пролазио сам кроз шеталиште док су постављали украс и успио сам сликати прије него што су радници уочили грешку. Трчали су за мном до зеке и викали да обришем слику, једва сам извукао живу главу.

Шалим се наравно, направио сам слику онако како већина жели видјети, натјерао сам многе Брчаке да изађу напоље и сами се увјере шта тачно пише.

Ипак, нисам помислио да ће многи схватити слику озбиљно и да ће је многе странице преузети.

н49: Чини се да је Брчко у посљедње вријеме све чешће присутно на страницама Бијељина њуза. Да ли је то оживљавање старог ривалства и зашто нас толико зезате? Доста нам је наше муке.

БЊ: Доста времена проводим у Брчком тако да сам упознат са дешавањима у граду. Можда сам у задње вријеме претјерао, али нисам ногао одољети. Надам се да ми нико неће замјерити, нарочито Комунално Брчко и шеф одјељења за здравство због ЦТ уређаја.

н49: Бијељина њуз постаје регионални феномен. Можемо ли у будућности очекивати и њузове из Брчког и других градова или остајете вјерни Семберији и Посавини?

БЊ: У будућности немам никаквих планова, ако будем имао времена писаћу о Бијељини, Брчком и околини. Прао дат рекнем немам бо времена, жена шкрипи зубма чим погледам лаптоп, дјете вуче заногу оће уједе, сам кад једнон итнем лаптоп на асвалт.

н49: Брине ли вас то што праве вијести све више личе на њузове? Бојите ли се да ћете остати без посла?

БЊ: Пуно истинитих вијести у задње вријеме звучи као Бијељина њуз што свакако штети раду, отимају хљеб из уста. Ипак, не може се никада десити нешто толико стварно колико Бијељина њуз може измислити. Посебно расположење иде уз празнике, биће свега

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img