Kako će brčanski školarci nadoknaditi izgubljene časove?

Nakon zimskog raspusta učenici osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta ponovo će sjesti u klupe u ponedjeljak, 11. janura 2021. godine.

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta donio je naredbu po kojoj drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Brčko distrikta počinje, po nastavnom kalendaru, 11. 01. 2021. godine. Nastava će se odvijati bez dijeljenja odjeljenja, ali će učenici morati primjenjivati sve druge ranije donijete epidemiološke mjere kao što je nošenje maske u školi i u školskom prevozu.

Samir Čorbadžić v.d. šefa Odjeljenja za obrazovanje je za Radio Brčko potvrdio da je Odjeljenje pripremio i četiri prijeloga kako i na koji način će biti nadoknađena nastava iz prvog polugodišta a da će konačnu odluku o tome Krizni štab donijeti u februaru mjesecu.

Prvi prijedlog: Da se nastava odvija do 30. 06. 2021. godine i tamo gdje je potrebno šef Odjeljenja za obrazovanje bi dao saglasnost za završetak nastave bez realizacije planiranog fonda nastavnih sati.

Drugi prijedlog: Realizacija nadoknade nastave bi se vršila samo jednu subotu u mjesecu, gdje bi se nadoknadilo šest radnih dana a preostali dio bi se nadoknadio u junu mjesecu.

Treći prijedlog: Nadoknada bi se vršila dvije subote u mjesecu gdje bi se nadoknadilo 12 radnih dana a nastava se odvijala do potpune realizacije fonda nastavnih sati.

Četvrti prijedlog: Da se nadoknada nastave odvija svake subote u mjesecu.

Na kraju ponovimo da će odluku o nekom od ponuđenih prijedloga na koji način će biti nadoknađeno oko 20 radnih dana u kojima nije izvođena nastava u prvom polugodištu zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Krizni štab donijeti narednog mjeseca.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime