spot_img
spot_img

Кадрићев приједлог: Топли оброк свима у висини од пет марака дневно

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког, Есед Кадрић, на посљедњој сједници Скупштине предложио је да се свим упосленицима у јавном сектору Дистрикта уведу уједначене принадлежности, односно износ топлог оброка, док је изричито против издвајања накнада за годишњи одмор, односно регреса.

“Упосленици у администрацији Дистрикта, требају започети користити право које им је законом прописано, а односи се на накнаду исхране док су на радном мјесту”, рекао је Кадрић.

“Мој приједлог је да та накнада буде пет марака дневно, што мислим да је довољан износ. Такође сматрам да све јавне установе и институције треба да ускладе свој топли оброк са поменутиом висином, а не да, као сада, износ буде седам или осам марака”, нагласио је градоначелник.

Он је овакав став образложио и чињеницом, да су дотације, на примјер и за минули рад, уједначене на 0,3 процента за све, мада су се раније кретале у неким предузећима и 0,5 посто.

“У овом тренутку сам изричито против увођења додатка на годишњи одмор, односно регреса, у било којој од јавних институција, јер би то било и срамота, имајућу у виду цјелокупну ситуацију у друштву”, закључио је Кадрић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img