spot_img

Kada će se Policija Distrikta preseliti u novu zgradu?

Published:

spot_img

Skoro 18 mjeseci je prošlo od kako je uz prisustvo lokalnih i entitetskih, ali i zvaničnika međunarodne zajednice, odnosno supervizora za Brčko Brusa Bertona, te predstavnika Evropske komisije i UNDP-ija, svečano otvorena novosagrađena zgrada Policije, a pripadnici Policije distrikta Brčko još uvijek ne koriste sve blagodeti koji pruža novi funkcionalan objekat.

Po riječima Gorana Pisića, šefa brčanske Policije ta činjenica svakodnevno otežava njihov kvalitetniji rad .

“Nova zgrada Policije je mnogo funkcionalnija, a u nju će se preseliti i Granična policija, te inspektori iz Agencije za strance, tako da bi na jednom mjestu imali kompletan policijski sastav koji će funkcionalno odgovarati postavljenim zadacima. Ako tome dodamo činjenicu da je usvojena nova sistematizacija u brčanskoj Policiji zbog neadekvatnog prostora mi u ovom trenutku prema toj sistematizaciji ne možemo pružiti 30 do 40 odsto projektovanih kapaciteta”, naglasio je šef Pisić.

On je podsjetio na sve probleme koje pripadnici Policije u redovnom obavljanju policijskih poslova imaju zbog lokaliteta gdje se nalazi postojeći objekat Policije, napomenuvši da svi pripadnici Policije zaista žale što odavno ne funkcionišu na novom lokalitetu u zgradi koja je namjenski izgrađena.

Pisić je izrazio očekivanje da će se uočeni problemi u vezi sa nekim tehničkim rješenjima koji se tiču protivpožarne zaštite do kraja godine riješiti i da će se pripadnici Policije konačno preseliti u nove prostorije za šta je već obezbjeđen novac u budžetu distrikta. Šef Pisić je ukazao na jednu činjenicu koja može prouzrokovati značajne izdatke u održavanju zgrade.

“U održavanju zgrade koja je ipak predimenzionirana imaćemo mnogo veće troškove koji se mjere sa par stotina hiljada maraka. Zbog toga ćemo nastojati da već po useljenju radimo na pojeftinjenju, grijanja i hlađenja, što će donijeti ozbiljne uštede”. precizirao je Pisić.

U izgradnju ovog objekta čija ukupna površina prelazi 9,500 metara kvadratnih, Evropska unija je uložila 3,5 miliona evra, dok je Distrikt uložio još 1,5 miliona evra što, uz ranije uloženi novac u izgradnju ovog objekta, ukupno iznosi preko 7,5 miliona evra.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img