Juniorke „Lavova“ najbolje u Republici Srpskoj

Ženska juniorska selekcija KK „Lavovi“ Brčko na juče odigranoj završnici Prvenstva Republike Srpske osvojila je prvo mjesto. Nakon pobjede nad ekipom „Feniksa“ u polufinalnom susretu Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske – u finalnom meču odigranom u Banja Luci savladale su i ekipu „Mladog Krajišnika“, okitivši se medaljom i peharom juniorskog prvaka Republike Srpske za sezonu 2021/2022.

ŽKK MLADI KRAJIŠNIK 47 – KK LAVOVI 50
(17:17, 8:12, 8:16, 14:5)

- Reklama -

„Meč je bio fantastičan za publiku, sa mnogo rezultatske neizvjesnosti, ali naše djevojke su odnijele pobjedu boljom koncentracijom na terenu u ključnim trenucima i donijele klubu još jednu sjajnu pobjedu. Ušli smo u meč sa respektom prema protivničkoj ekipi, očekivali smo veliki otpor, što se i dogodilo na terenu, ali je rezultatska prednost ostala u našim rukama. Izuzetno sam ponosan na ovu mladu ekipu i ova titula je još jedan dokaz da „Lavovi“ i Brčko imaju odličnu košarkašku budućnost“, kaže glavni trener kluba Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije na finalnom meču u ekipi KK „Lavovi“ bile su Jelena Lazarević sa 14 poena uz to je ostvarila i nevjerovatnih 17 skokova, Sara Đokić 12 poena i 5 skokova, Tamara Šarenac 11 poena i 4 skoka i kapiten Milica Đokić sa 10 postignutih poena, 9 skokova i 4 asistencije.

Kapiten Milica Đokić proglašena je i na ovom turniru za najkorisniju igračicu (MVP).

„Nadale smo se pobjedi, naravno, zato smo i vrijedno trenirale i radile da je ostvarimo, ali opet taj osjećaj kada zaista ostvarimo cilj je svaki put nevjerovatan i poseban. Ponosna sam na sve nas i nastavljamo dalje sa još većim žarom i što se mene lično tiče, zahvaljujem se i trenerima svih ekipa učesnica na još jednoj MVP tituli i trudiću se da je opravdam, kao i sve prethodne“, kaže kapiten Milica Đokić.

Lavice su 8. maja osvojile i kadetsko Prvenstvo Republike Srpske, kada je Milica takođe proglašena za MVP.

Za Lavice su igrale, pored pomenutih sestara Đokić, Jelene Lazarević i Tamare Šarenac, još: Valentina Došić, Ana Đokić, Katarina Pudić, Ksenia Vukić, Ana Bjeljac, Isidora Vidović, uz podršku pomoćnog trenera Sanjina Vidovića.

„I ova titula dokaz je da se u Koašrkaškom klubu „Lavovi“ ozbiljno i posvećeno radi. Naše mlađe selekcije su nosilac velikog dijela igre i u seniorskoj konkurenciji gdje smo, takođe ostvarili veliki uspjeh ove sezone, tako da imamo pravo da se nadamo nastavku odličnih rezultata u svim kategorijama. Siguran sam da će stručni štab do kraja sezone zajedno sa našim zlatnim djevojkama odraditi odličan posao i pokušati doći i do medalja na

završnicama Prvenstva Bosne i Hercegovine, tako da za nas odmora još nema. Čestitam djevojkama i stučnom štabu na odličnim igrama i jednako takvim rezultatima ove sezone“, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović

Konačan plasman na Prvenstvu Republike Srpske za juniorke:

1. KK Lavovi
2. ŽKK Mladi Krajišnik
3. OKK Feniks
4. ŽKK Orlovi

Lavice su uputile čestitke i ostalim ekipama na ostvarenom rezultatu, kao i organizatorima na gostoprimstvu u Banja Luci!

Naredni izazov mlade košarkašice „Lavova“ očekuje 4-5. juna kada je na rasporedu polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine, a grad domaćin i protivnici biće poznati u narednih nekoliko dana.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime