Izvršen prvi dio uplate novčanih sredstava privrednim subjektima u Distriktu

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević na konferenciji za medije izjavio je da je Direkcija za finansije danas izvršila prvi dio uplate novčanih sredstava privrednim subjektima sa područja Distrikta za mart mjesec kako bi se sanirala šteta nastala zbog koronavirusa.

„Isplata je izvršena na osnovu Odluke Vlade o usvajanju Programa mjera za sanaciju šteta u privrednim subjektima i na osnovu odluke sa 101. vanredne sjednice o izdvajanju tih sredstava. Isplata se odnosi na prvi dio liste gdje je ukupno isplaćeno oko 2.300.000 konvertibilnih maraka i u ovom prvom dijelu oko 1.630 privrednih subjekata je isplaćeno. Vjerujem da će to biti na zadovoljstvo svih korisnika“, kazao je Gudeljević dodajući da će ostatak sredstava za privredne subjekte vjerovatno biti isplaćen naredne sedmice.

„Ostatak sredstava koja su predviđena za ovo biće isplaćena kada komisija završi svoj posao u smislu preispitivanja i razvrstavanja privrednih subjekata koji su bili sporni. Vjerujem da ćemo u narednoj sedmici moći isplatiti i ostatak ovih sredstava za oko 2.200 privrednih subjekata“, istakao je Gudeljević.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime