Ivanić u Brčkom: Stabilan distrikt važan za funkcionisanje BiH

Stabilno Brčko veoma je važno za cijelu BiH, jer pokazuje da način funkcionisanja dejtonske BiH može da ostane i ubuduće, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

“Samo dogovorom tri naroda i njihovim međusobnim uvažavanjem može da funkcioniše dejtonska BiH”, istakao je Ivanić nakon razgovora sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem u brčanskoj Gradskoj vijećnici.

- Reklama -

Ivanić je naveo da Predsjedništvo BiH nema neposredne nadležnosti nad Brčko distriktom, ali da može pomoći u realizaciji nekih infrastruturnih objekata, kao i u pogledu većeg prisustva nekih međunarodnih institucija u distriktu.

“Došlo je vrijeme da u cijeloj BiH više razmišljamo o budućnosti umjesto o prošlosti i istoriji, o boljem zdravstvu, putevima, vodosnabdijevanju”, rekao je Ivanić.

Gradonačelnik Milić zahvalio je Ivaniću za posjetu, koja je i jedan vid podrške radu brčanske Vlade, institucija distrikta i promociji ove lokalne zajednice.

Ivanić je danas u Brčkom posjetio i preduzeće za inženjering i izgradnju, održavanje, remont i revitalizaciju energetskih i industrijskih objekata “Termoelektro”.

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime