Исмету Дедеићу потврђена ослобађајућа пресуда - nula49.com
spot_img
spot_img

Исмету Дедеићу потврђена ослобађајућа пресуда

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пресудом Основног суда Брчко дистрикта БиХ од 04.12.2017. године, оптужени Исмет Дедеић је ослобођен од оптужбе да је радњама ближе описаним у изреци пресуде починио кривично дјело противзаконито посредовање из члана 376. став 2. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ и продужено кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из члана 377. став 1., а у вези са чланом 55. истог Закона, а оптужена Габријела Љољић Ђурђевић је ослобођена од оптужбе да је радњама описаним у изреци пресуде починила кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из члана 377. став 1. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Против наведене пресуде жалбу је у законском року изјавило Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ због битне повреде одредаба кривичног поступка и погрешно или непотпуно утврђеног чињеничног стања.

Апелациони суд Брчко дистрикта БиХ, дана 08.05.2018. године, одржао је јавну сједницу кривичног вијећа и донио пресуду којом је одбио жалбу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ и потврдио пресуду Основног суда Брчко дистрикта БиХ.

Пресуда Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ заснива се на оцјени да је првостепени суд правилно поступио када је оптужене Исмета Дедеића и Габријелу Љољић Ђурђевић, на основу члана 284. став 1. тачка ц. Закона о кривичном поступку Брчко дистрикта БиХ, ослободио од оптужбе, закључујући да је првостепени суд правилно утврдио да није доказано да су оптужени починили кривична дјела која им се стављају на терет, па их је оправдано усљед недостатка доказа, првостепени суд ослободио од оптужбе.

Портпарол
Правосудне комисије
Брчко дистрикта БиХ
Јелена Лакић

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img