Исмет Дедеић ослобођен оптужби

Основни суд Дистрикта Брчко јуче је донио пресуду којом се Исмет Дедеић, бивши шеф Одјељења Владе Дистрикта Брчко за урбанизам, ослобађа оптужби за кривично дјело противзаконитог посредовања – злоупотреба положаја и овлаштења.

Истовремено, оптужби за злоупотребу положаја ослобођена је и службеница у Влади Дистрикта Габријела Љољић.

- Реклама -

Оптужница против Дедеића подигнута је у јулу 2016. године, односно у предизборно вријеме, када се очекивало да ће Дедеић, као предсједник СББ-а Брчко, бити најозбиљнији кандидат за градоначелника Дистрикта. На терет му се стављало да је, наводно, противзаконито издао сагласност за рад једне љетне баште у Брчком, што се, током вођења поступка, показало потпуно неистинитим.

– Очекивао сам овакав исход, јер сам знао да нисам ништа противзаконито урадио док сам обављао дужност шефа Одјељења за урбанизам, а и вјеровао сам у судачку независност. Не само ја него и многи Брчаци знали су да је оптужница била покушај интересно повезане групе људи из политике, бизниса и, нажалост, из полиције да ме дискредитирују и тако онемогуће да се кандидујем за градоначелника – казао нам је Дедеић, наговјештавајући повратак у Владу Дистрикта.

Истакао је да је охрабрен чињеницом да се Суд у Брчком издигао изнад дневнополитичких смицалица, вјерујући да ће врло брзо на видјело изаћи „нечасни мотиви“ појединих званичника који су му пријетили да ће га, умјесто да буде градоначелник, „свезаног провести кроз Брчко“.

 

 

 

 

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime